Top

Schapendrijven

Vanaf €10,- p.p.

Schapendrijven: Word een echte schaapsherder!

Wat is Schapendrijven?

Een veel geboekte activiteit bij groepsaccommodatie Lentehof is de activiteit schapendrijven.
Eerst krijgt de groep een uitgebreide informatieve uitleg over het bijzondere schapenras waar daarna mee gewerkt gaat worden, namelijk het Drentse Heideschaap. Het Drentse Heideschaap is het oudste West-Europeese schapenras en heeft een rijke historie. De schapen zijn uitermate geschikt om mee te drijven.

Na het informatieve gedeelte, krijgt de groep uitleg over de opdracht: De schapen zo snel mogelijk door een vast parcours heen drijven. In het veld staan namelijk verschillende pionnen, waarmee een route gemarkeerd is. Het is de bedoeling om door goed samen te werken de schapen door dit parcours heen te drijven. Dat klinkt misschien makkelijk, maar het kan soms een hele uitdaging zijn. De clou zit hem voornamelijk in het feit dat er bij deze opdracht echt samen gewerkt moet worden. Door goed samen te werken is de groep in staat om de schapen op een mooie vloeiende en snelle wijze door het parcours heen te loodsen. Wordt er in de groep echter niet goed gecommuniceerd, dan gaan de schapen daar “misbruik” van maken en zul je zien dat het toch best lastig wordt om het juiste parcours te volgen.

Als alle groepjes de schapen door het parcours heen hebben weten te krijgen, dan volgt de uitslag….. Welk team heeft deze opdracht het snelst kunnen voltooien?

Als aanvulling is er nog een schapenquiz beschikbaar, om te kijken of alle kennis is blijven hangen.

Schapendrijven is een ontzettend leuke en informatieve activiteit, geschikt voor jong en oud.

Korte info
* Minimale deelname van 10 personen
* Genoemde prijzen zijn voor 1 uur schapendrijven